Nagyteljesítményű villamosenergia-termelő üzem

Az AstraZeneca társasággal szoros együttműködésben a Veolia egy olyan 23 MW teljesítményű, kapcsolt erőművet tervezett, telepített és helyezett üzembe, amely kielégíti a telephely teljes villamosenergia- és gőzigényét.

Villamosenergia-termelő üzem helyben

A világ egyik vezető gyógyszeripari társasága, az AstraZeneca által üzemeltetett Macclesfield nevet viselő létesítmény 15 gyógyszereket előállító termelőegységet foglal magában. Az állandó termelési szint fenntartásához a termelőegységek stabil gőz- és villamosenergia-ellátást igényelnek. A kapcsolt energiatermelés bizonyult a leghatékonyabb megoldásnak a telephelyen a szilárd tüzelőanyagokból történő villamosenergia-termelésre, hiszen nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé és összhangban van a társaság természetes erőforrások megőrzésére irányuló politikájával.

 

Csökkenő szén-dioxid kibocsátás

A Veolia által telepített új kapcsolt erőmű egy gázturbinával és egy gőzturbinával van ellátva, több villamos energiát képes előállítani, miközben a széndioxid-kibocsátást éves szinten mintegy 39.000 tonnával csökkenti.

Szükség esetén az üzem az Egyesült Királyság országos villamosenergia-hálózatától függetlenül is működtethető. Ráadásul a fennmaradó energiát az országos hálózaton keresztül az AstraZeneca más telephelyeire exportálhatja.

A Veolia üzemeltetési és karbantartási megbízást kapott mind a kapcsolt erőműre, mind a Macclesfield létesítmény egyéb, sűrített levegőt, hűtő- és ipari vizet valamint nitrogént előállító és elosztó berendezéseire vonatkozóan.  
 

David Gartside
Az AstraZeneca Egyesült Királyságbeli termelőegységeinek vezetője

 „Ez a befektetés fontos lépést jelent a telephely fejlődésében, ugyanakkor környezeti teljesítményünket is javítja.”

 

Legfontosabb számadatok

  • Az éves szinten a széndioxid-kibocsátás 39.000 tonnával történő csökkenése
     

Előnyök az ügyfél számára

  • Kisebb ökológiai lábnyom
  • Alacsonyabb energiaköltségek
  • Megbízhatóbb villamosenergia- és gőzellátás
     

Megoldás

  • Kapcsolt energiatermelő üzem tervezése, építése és üzemeltetése